Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spun conducătorii auto despre scumpirea carburanţilor

S-au scumpit carburanţii la unele staţii PECO. Pentru un litru de benzină vom plăti cu 60 de bani mai mult. Motorina s-a scumpit, în medie, cu 65 de bani, iar gazul lichefiat cu un leu şi 20 de bani. Deşi se aşteptau la majorarea preţurilor, şoferii spun că trebuie să îşi restrângă cheltuielile pentru a le ajunge banii şi pentru combustibil.

Vadim Josan este şofer de taxi şi cheltuie zilnic cel putin 200 de lei pentru combustibil.

„Tuturor şoferilor nu le place  acest lucru, că drumurile, în primul rând, sunt foarte rele, dar petrolul, benzina, totul e scump. Ei se gândesc la dânşii să fie buzunarul plin şi să facă bani acei ai cui sunt benzinăriile”, a spus Vadim Josan 

Cele mai multe staţii de alimentare mai au preţuri de 18 lei şi 60 de bani pentru un litru de benzina. Alţii vând însă şi cu 19 lei şi 80 de bani. Tot aici motorina e 17.05 în timp ce preţul mediu la celelalte este de 16,76. Cel mai mult a scumpit gazul, cu 1 leu 20.

„Normal că sunt prea mari, cu salariul nostru.”, „Nu e corect deoarece salariu meu nu creşte împreună cu preţurile la carbirburanţi”, „E o noutate neplăcută, pentru că nu ştiu cum afectează totuşi  creşterea preţului şi în ce bază se calculează creşterea”, „Dacă aşa sunt impuse taxele, majorările nu avem ce face, trebuie să ne conformăm”, O să ducem un mod de viaţă mai cu cheltuieli mai mici, o să cheltuim mai mult pe carburanţi asta e”, sunt câteva din opiniile conducătorilor auto.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică nu mai poate din 2019 să intervină la calcularea preţurilor pentru carburanţi. Potrivit noii metodologii, petroliştii stabilesc şi modifică de sine stătător preţurile de comercializare.

Până în prezent, ANRE nu a primit nici o informaţie referitoare la modificările preţurilor pentru produsele petroliere de la operatorii de pe piaţă. Conform regulamentului în vigoare, în cazul modificării preţurilor, companiile au termen 3 zile să prezinte calculele care au dus la modificarea preţurilor.

 
Similare
RECOMANDĂRI