Ce spune Natalia Gavriliţă despre anunţul HoReCa de a protesta împotriva majorării cotei TVA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune Natalia Gavriliţă despre anunţul HoReCa de a protesta împotriva majorării cotei TVA

Ministra finanţelor Natalia Gavriliţă a reacţionat la intenţia asociaţie Asociaţiei Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement (MĂR) de a protesta şi spune că le înţelege nemulţumirea celor din sector care lucrează pe alb şi care nu reuşesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăţi. Reacţia vine în legătură cu faptul că mai multe localuri din capitală au anunţat că vor fi închise pentru 30 de minute la 12 august, iar la 13 august vor protesta în faţa Parlamentului.

Ministrul a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care scrie că dreptul de a protesta este esenţial într-o democraţie.

”Înţeleg nemulţumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb şi care nu reuşesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăţi. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurenţă loială şi să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a reacţionat Gavriliţă.

Ministra spune că vor fi consultaţi pe larg agenţii economici şi societatea civilă pentru a găsi şi alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susţină atât sectorul HoReCa, cât şi consumatorii acestor servicii.

Citeşte şi:

Dionis Cenuşă depre protestele celor din breasla HoReCa: Posibil, este o prima rândunică, dacă situaţia va fi gestionată incorect

Cota TVA redusă la Horeca a fost anulată din motiv că ar fi dus la apariţia unor noi scheme - Mold-Street. Se anunţă proteste

 

Similare
RECOMANDĂRI