Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul şi Kievul au semnat un protocol privind comunicaţia internaţională auto

Chişinăul şi Kievul au semnat un protocol privind comunicaţia internaţională auto. Astfel, şoferii din transportul public de pe ruta Republica Moldova-Ucraina, care încălcau regimul de sedere pe teritoriul acestor ţări, nu vor mai avea probleme la graniţă.


Potrivit premierul Pavel Filip, acordul vine să rezolve o altă problemă, permisiunea de a se afla 90 de zile pe teritoriul Ucrainei: „Şoferii transportului de pasager încălcau acest regim, iar acum acordul oferă o rezolvare. Problemele de ecologie -  anul trecut am ratificat acordul de la Roma, mai avem o comisie moldo-ucraineană care se ocupă de subiecte de mediu şi am adresat o scrisoare Consiliului Europei ca să fim siguri că starea râului Nistrului este bună. Am confirmat disponibilitatea de a organiza în taberele de la noi odihna coăpiilor care au de suferit în urma agresiunilor din Donbas”.

„Cu fermitate pot să spun că o bună parte dintre subiectele din foaia de parcurs le-am îndeplinit. Rămân problemele legate de hidrocentralele de pe Nistru, sunt problemele ecologice, sunt problemele noastre şi le putem rezolva doar împreună. Am convenit cu colegii noştri ca să aprofundăm şi relaţiile noastre economice, pentru că potenţialul este mult mai mare. Suntem angajaţi în realizarea unor proiecte comune”, a menţionat premierul ucrainean Volodymir Groisman.
Similare
RECOMANDĂRI