Cine poate beneficia de subvenţia de 40.000 de lei pentru crearea locurilor de muncă
Sursa foto:Obiectiv de Rădăuţi Vizualizari:

Cine poate beneficia de subvenţia de 40.000 de lei pentru crearea locurilor de muncă

A intrat în vigoare Regulamentul privind subvenţionarea creării locurilor de muncă, care prevede criteriile în baza cărora se va acorda subvenţia de 40.000 de lei pentru un loc de muncă creat în anul 2018.

La începutul lunii octombrie 2017, Octavian Calmîc, fostul ministru al Economiei şi Infrastructurii, anunţa o nouă soluţie pentru atragerea investiţiilor - acordarea unei subvenţii de 40.000 de lei pentru un loc de muncă nou creat.
        
Acest proiect este viabil atât pentru companiile naţionale, cât şi cele care investesc în Republica Moldova. Proiectul va fi pus în aplicare începând cu anul 2018, în acest sens în bugetul de stat pentru anul viitor fiind planificate resurse financiare.
 
Potrivit lui Calmâc, statul va oferi câte 40.000 de lei pentru fiecare loc de muncă creat companiilor care deschid minimum 100 de locuri de muncă şi oferă salarii de cel puţin 75% din salariul mediu pe economie şi numărul locurilor de muncă nu scade timp de trei ani.

Regulamentul privind subvenţionarea creării locurilor de muncă, adoptat la finele anului trecut şi intrat în vigoare, scoate la iveală cine ar putea fi beneficiarii de subvenţii.

Astfel din lista potenţialilor beneficiari au fost excluse companiile cu capital integral sau majoritar de stat (mai mult de 50%), care practică activitate de întreprinzător în Republica Moldova.

La fel au fost excluse o serie de activităţi economice pentru care nu se acordă subvenţii: de la agricultură, silvicultură şi pescuit, la industria extractivă, construcţii, transport şi depozitare, tranzacţii imobiliare, comerţ cu ridicata şi amănuntul.

Din lista potenţialilor beneficiari nu vor putea face parte şi o serie de întreprinderi specifice din industria prelucrătoare, precum cele ce fabrică produse din tutun, explozive, vehicule de luptă, armament şi muniţie.

La fel au fost excluse băncile şi companiile de asigurări, jocurile de noroc, dar şi companii din domeniul informaţiilor şi comunicaţiilor, sau cele de utilităţi (energie, gaze, apă caldă şi aer condiţionat).

O altă restricţie este la categoria subiecţilor subvenţiei. Astfel nu va fi acordată subvenţia în cazul în care angajaţii sunt bărbaţi cu vârste între 25 şi 45 de ani.

În rest orice persoană fizică cetăţean al Republicii Moldova care face parte din una dintre categoriile: bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani; bărbaţi cu vârsta peste 45 de ani şi femei de toate vârstele, pot fi subiecţi ai subvenţiei.
 
Detalii pe Moldstreet.md.

Similare
RECOMANDĂRI