Circa 50 de companii din R. Moldova, România şi Ucraina participă la Expoziţiile MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 50 de companii din R. Moldova, România şi Ucraina participă la Expoziţiile MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020

Circa 50 de companii din Republica Moldova, România şi Ucraina participă la Expoziţiile internaţionale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020. Evenimentul se desfăşoară, în acest an, pe teritoriul „Institutului de Fitotehnie” din Porumbeni, într-un format nou, până pe 17 octombrie.

Evenimentul însumează oferte de echipamente, tehnologii şi materiale moderne, soluţii de asistenţă fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obţinerea unei recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor. De asemenea, în cadrul Expoziţiei-târg FARMER sunt prezentate tehnologii, materiale şi instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum şi produse din gospodăriile fermierilor. Totodată, participanţii vor prezenta maşini şi echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât şi de la producători mondiali de top.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat, la ceremonia de inaugurare a expoziţiilor internaţionale, că evenimentul este o platformă eficientă de dialog între fermieri, companii agricole, producători şi furnizori de echipamente şi materiale pentru agricultură, autorităţi publice centrale şi locale, dar şi mediul ştiinţific.

„Ne dorim să modernizăm agricultura, să devină atractivă pentru toţi actorii implicaţi în procesul agroindustrial, inclusiv tineri fermieri şi femei. În acest sens, Guvernul va continua să elaboreze politici eficiente în domeniu”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul expoziţiilor vizitatorii pot achiziţiona produse organice direct de la producătorii locali – legume, fructe, inclusiv de pădure; produse din carne proaspătă; condimente aromate; multe soiuri de flori şi cel mai bun material săditor; miere şi produse apicole.

Similare
RECOMANDĂRI