Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comercianţii au început să-şi pregătească tarabele pentru ziua în care pieţele se vor redeschide

Pieţele din Chişinău îşi vor relua activitatea de pe 1 iunie. Anunţul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, în această dimineaţă. Autorităţile vor stabili un set de reguli stricte de protecţie sanitară, care trebuie respectate atat de vânzători cât şi de cumpărători.  Între timp, comercianţii au început pregătirile pentru ziua mult aşteptată.

După aproape două luni în care au stat cu porţile zăvorâte, din cauza pandemiei de coronavirus, pieţele din Chişinău vor fi redeschise, de la începutul lunii viitoare. Autorităţile locale au elaborat un proiect de măsuri pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Documentul a fost trimis Guvernului, spre examinare.    

INGA IONESI, viceprimar, municipiul Chişinău. „Au fost discuţii cu agenţii economici care au asigurat că vor respecta toate instrucţiunile prezentate şi care vor fi implementate."

Chiar dacă nu au fost înştiinţaţi, oficial, că de luni îşi pot relua activitatea, comercianţii au început să vină în piaţă unde pregătesc tarabele pentru ziua când vor putea, din nou, să-şi vândă produsele. Spun că cele două luni în care au stat acasa le-au produs pierderi serioase şi abia aşteaptă să revină la muncă.

Unele pieţe se vor deshide, altele se vor închide. Municipalitatea a luat decizia să-i alunge pe cei peste 300 de comercianţi care vând materiale de costrucţie în piaţa improvizată de pe strada Matei Basarab. Autorităţile le propun să îşi vândă mărfurile pe internet. Anunţul i-a înfuriat pe oameni, care ameninţă cu proteste dacă vor fi obligaţi să părăsească târgul improvizat.

„Cineva crede că aici toţi fac bani şi se îmbogăţesc. O să le ducem dincolo şi las să văd ce vor face cu ele. Maşinile stau în rând, mâine o să veniţi tot aşa o să stea, oamenii nu au de lucru”.

„Nu avem ce mânca şi stam pe marginea drumului, ce să mai spun”.

Din cauza pandemiei de coronavirus, activitatea pieţelor din Republica Moldova a fost oprită pe 16 martie şi reluată pe 11 mai, cu excepţia celor din Chişinău şi Bălţi, deşi comercianţii au cerut în repetate rânduri să-şi reia vânzările şi chiar au organizat proteste. 
Similare
RECOMANDĂRI