Companiile interesate de listare la Bursa de Valori Bucureşti pot obţine certificare în Relaţia cu Investitorii, prin intermediul ARIR
Sursa foto:ARIR Vizualizari:

Companiile interesate de listare la Bursa de Valori Bucureşti pot obţine certificare în Relaţia cu Investitorii, prin intermediul ARIR

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) şi Societatea pentru Relaţia cu Investitorii din UK (The UK Investor Relations Society / IR Society) anunţă o colaborare exclusivă. Profesioniştii interesaţi de extinderea expertizei în domeniul relaţiei cu investitorii au acum acces la cursurile IR Society şi vor obţine un Certificat în Relaţia cu Investitorii (Certificate in Investor Relations - CIR) de la un furnizor global de renume.

Acest proiect este de interes pentru companiile din Republica Moldova care ar dori să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), similar Purcari, listat la BVB din 2018. Cele mai bune practici internaţionale recomandă companiilor care se pregătesc de listare la bursă să desemneze o persoană responsabilă de Relaţia cu Investitorii. CIR este o calificare recunoscută la nivel internaţional pentru profesioniştii din domeniul relaţiei cu investitorii (RI) şi oferă resursele necesare pentru implementarea celor mai bune practici în domeniu.
 
Daniela Şerban, Preşedinte ARIR: „Misiunea ARIR este de a oferi membrilor noştri o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor din domeniul relaţiei cu investitorii. IR Society ne-a ghidat în procesul de înfiinţare a Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România şi cu această nouă colaborare adăugăm un pilon esenţial în implementarea celor mai bune practici în România. Suntem entuziaşti să facilităm accesul profesioniştilor din domeniul financiar-bancar la o certificare recunoscută internaţional.”
 
Profesioniştii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie la program care include un curs pentru studiu individual şi un examen în Bucureşti. Subiectele abordate în cadrul cursului se referă la Principii în Relaţia cu Investitorii, Pieţe financiare, Companii şi Reglementare, Mediul de reglementare, Principii de evaluare contabilă şi investiţii, Relaţii cu investitorii eficiente - în practică, asigurând o înţelegere vastă a elementelor cheie ale acestui domeniu şi ale pieţelor financiare, precum şi captarea elementelor esenţiale privind cele mai bune practici de pe pieţele internaţionale.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată pentru a oferi companiilor listate şi companiilor interesate de listarea la bursă o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţa corporativă. A fost înfiinţată în Noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom şi Antibiotice s-au alăturat ca Membri Asociaţi şi INNOVA Project Consulting ca Membru Afiliat.

The Investor Relations Society (IR Society) este o organizaţie construită pe bază de afiliere ca membru, care există pentru a promova cele mai bune practici în relaţiile cu investitorii în Marea Britanie şi nu numai. Este condusă de profesionişti din relaţia cu investitorii pentru profesioniştii din relaţia cu investitorii. Înfiinţată în 1980, misiunea IR Society este de a promova cele mai bune practici în relaţiile cu investitorii; de a sprijini dezvoltarea profesională a membrilor săi; de a reprezenta punctele lor de vedere către organismele de reglementare, comunitatea de investitori şi guvern; şi de a acţiona ca un forum pentru emitenţi şi comunitatea de investitorii.
IR Society are peste 850 de membri din Marea Britanie, Europa şi nu numai, inclusiv reprezentanţi din majoritatea companiilor din FTSE 100, din un număr mare de companii din FTSE 250 şi din un număr de companii AIM şi companii mai mici, precum şi consilieri din relaţia cu investitorii şi furnizori de servicii.
Similare
RECOMANDĂRI