Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din primăvară, Republica Moldova va putea achiziţiona energie electrică din mai multe surse

Din primăvară, Republica Moldova va putea achiziţiona energie electrică din mai multe surse. Guvernul de la Chişinău a aprobat un proiect de modificare a legii cu privire la energia electrică.

În februarie, Executivul va organiza licitaţii cu potenţialii furnizori. Liberalizarea pieţei energetice din Republica Moldova e unul dintre principalele obiective anunţate de guvernarea de la Chişinău. Potrivit autorităţilor, diversificarea surselor de energie electrică va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. Pentru a intra în vigoare proiectul de lege urmează să fie aprobat de Parlament.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale: „În contextul utimelor evenimente de pe piaţa energetică şi electrică, Guvernul vine cu o serie de ajustări. Proiectul prevede un mecanism de achiziţionare  a energiei electrice din cel puţin 2 surse. Noi am avut o situaţie în octombrie şi decembrie când unica sursă care acum are contract cu distribuitorul nu a  fost capabilă să asigure volumul necesar de energie. Legea va suferi şi alte modifică pe parcursul anului”.
Similare
RECOMANDĂRI