Directorul Transgaz: Lucrările la conducta Ungheni-Chişinău decurg conform planului. Până la 1 august 2020 va fi dată în exploatare
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Directorul Transgaz: Lucrările la conducta Ungheni-Chişinău decurg conform planului. Până la 1 august 2020 va fi dată în exploatare

Lucrările de finalizare a conductei de gaze Ungheni-Chişinău decurg conform planului stabilit. Despre aceasta a anunţă directorul Transgaz România Ion Sterian, care a avut o întâlnire cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean.

„Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a ţării. Astăzi acest proiect investiţional de diversificare a furnizorilor şi a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chişinău”, a declarat Sergiu Railean.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea staţiei de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus Ion Sterian.

Compania română a reiterat intenţia sa de a dezvolta sistemul naţional de distribuţie a gazelor prin construcţia unei staţii de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Menţionăm că lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentaţiei de proiect elaborate de Transgaz, România.
 
Similare
RECOMANDĂRI