Energocom va achiziţiona în primă etapă cinci milioane de metri cubi de gaze naturale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Energocom va achiziţiona în primă etapă cinci milioane de metri cubi de gaze naturale

Compania „Energocom” urmează să încheie cu „Moldovatransgaz” un contract pentru achiziţionarea primelor cinci milioane de metri cubi de gaze naturale. Prevederile se conţin în hotărârea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care a dispus alocarea a 1700000,0 mii de lei pentru majorarea capitalului social al „Energocom” SA, transmite IPN.

Pentru achiziţionarea gazelor naturale, „Energocom” urmează să creeze un grup de lucru, care va examina ofertele şi va desemna ofertantul câştigător. Preţul de achiziţionare a gazelor naturale de către „Moldovatransgaz” de la „Energocom” va acoperi cheltuielile operaţionale, taxele şi impozitele, dar nu va include profit. La rândul său „Moldovagaz” va încheia cu „Moldovatransgaz” un contract de echilibrare pe perioada stării de urgenţă.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în comun cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în termen de cinci zile, urmează să organizeze identificarea soluţiei pentru valorificarea păcurii donate de către Guvernul României Guvernului Republicii Moldova pentru depăşirea situaţiei actuale.

S-a dispus organizarea activităţii Centrului de Dirijare în Situaţii Excepţionale al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. La propunerea şefului IGSU, conducător al Centrului a fost desemnat Alexandru Oprea, secretar de stat al MAI.

Similare
RECOMANDĂRI