Expert: Preţurile la benzină în R. Moldova uită să scadă. Cât ar trebui să coste acum un litru de combustibil. INFOGRAFIC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expert: Preţurile la benzină în R. Moldova uită să scadă. Cât ar trebui să coste acum un litru de combustibil. INFOGRAFIC

În prima săptămâna a lunii decembrie preţul în lei a unui Barrel de petrol marca Brent a scăzut la 936 lei. Acesta este cel mai scăzut nivel din 2018, potrivit expertului Veaceslav Ioniţă. Potrivit expertului, în aceste condiţii, preţul petrolului ar trebui să fie cu circa trei lei mai mic decât preţurile pe care le avem astăzi pe piaţă.

Expertul sugerează că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se agite atunci când preţurile la petrol scad pe piaţa internaţională, însă nu şi în ţara noastră, şi nu invers.


 
Paradoxul agitaţiei noastre la preţurile de la Benzină.

De ce ne agităm atunci când nu trebuie şi nu vedem atunci când trebuie ce se întâmplă pe piaţa petrolieră.

În prima săptămâna a lunii decembrie preţul în lei a unui Barrel de petrol marca Brent a scăzut la 936 lei, sau cu 1/3 faţă de prima săptămâna a lui octombrie. Este cel mai scăzut nivel din 2018.

Asta înseamnă 3,2 lei la litru mai puţin. 

Aţi simţit careva modificări de preţ pe piaţă? Dar careva nemulţumiri? Ştiţi de ce nu?

Noi ne agităm exact atunci când nu are sens de agitat: când preţul la Benzină atinge cote maxime, se începe marea agitaţie în Moldova: deputaţi, miniştri, ANRE, toţi vor să rezolve problema, să plafoneze preţurile, etc. Agitaţie Falsă.

Am spus, o mai repet şi o voi repeta ori de câte ori este nevoie: când preţurile sunt mari pe piaţa internaţională în Moldova ele sunt ok şi cele mai corecte.

”Minunile” se întâmplă când preţurile pe piaţa internaţională scad, iar în Moldova ele uită să scadă. Aici ar trebui să ne agităm cu toţi, dar nu este să fie.

Aşa şi trăim
”, a scris expertul pe pagina sa de Facebook.
 
Amintim că preţurile plafon pentru un litru de benzină, valabile la ziua de astăzi, este de 19,01 lei, iar pentru motorină – 16,89 lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI