FAO va implementa în R. Moldova un proiect de adaptare la schimbările climatice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

FAO va implementa în R. Moldova un proiect de adaptare la schimbările climatice

Decizia cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) în scopul implementării Proiectului „Integrarea adaptării în procesele de planificare în vederea reducerii vulnerabilităţii la schimbările climatice la nivel local şi central în sectorul agricol al Republicii Moldova” a fost votată de membrii Cabinetului de miniştri.

Potrivit Moldpres, acordul va institui cadrul legal de implementare a unui proiect de asistenţă tehnică nerambursabilă în domeniul adaptării la schimbările climatice în sectorul agricol.

Proiectul va fi finanţat de Fondul Verde pentru Climă şi va fi realizat de FAO împreună cu Guvernul Republicii Moldova.

Unul dintre obiectivele proiectului este de a elabora şi promova Planul Naţional privind adaptarea la schimbările climatice în domeniul agriculturii.

Republica Moldova este membru al FAO din anul 1995, iar în 2014 a fost creată reprezentanţa FAO în Moldova. Priorităţile de cooperare ale Republicii Moldova şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite sunt incluse în Programul-cadru pe ţară (2016-2019) ce conţine trei domenii prioritare de asistenţă pentru ţara noastră şi anume: sporirea competitivităţii sectorului agroalimentar; agricultura durabilă şi dezvoltarea rurală; managementul durabil al resurselor naturale şi managementul riscurilor dezastrelor. Programul-cadru va fi extins cu aceleaşi priorităţi pentru doi ani, până în 2022.

Similare
RECOMANDĂRI