Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FMI a demarat procedura de acordare a unui credit de 117 milioane de dolari pentru R. Moldova

Fondul Monetar Internaţional a demarat procedura de acordare a creditului de 117 milioane de dolari pentru Republica Moldova, in vederea ameliorării impactului economic al pandemiei. Un sprijin financiar ar putea veni si din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În perioada 30 martie - 1 aprilie, o misiune a FMI va purta discuţii cu autorităţile de la Chişinău referitoare la politicile economice necesare ce vor fi susţinute prin Mecanismul de creditare rapidă. Această finanţare trebuie să fie aprobată de Consiliul de directori executivi al FMI dar nu presupune condiţii prealabile sau misiuni de evaluare.

Între timp, Ministerul Economiei şi Infrastructurii caută resure externe pentru a ajuta companiile afectate de criză. Ministrul Sergiu Răilean a avut o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Reprezentantul BERD, au declarat  că banca a aprobat recent un "Pachet de solidaritate" în valoare de 1 miliard de euro destinat companiilor din întreaga lume pentru diminuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus, la care poate aplica şi Republica Moldova. Sprijinul va fi acordat mediului de afaceri direct prin intermediul sistemului bancar naţional.
 
Similare
RECOMANDĂRI