FOTO. Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Dotări nemaiîntâlnite pe modelele constructorului român
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Dotări nemaiîntâlnite pe modelele constructorului român

Noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero şi Sandero Stepway au fost prezentate de constructorul român deţinut de Renault. Totodată, au fost anunţate mai multe informaţii despre fiecare model.

Construite pe o platformă nouă, cele trei modele oferă noi dotări, noi motorizări şi o variantă nouă de transmisie,scrie Digi24.

Noua Dacia Logan

Dacia Logan are faruri şi stopuri noi, a crescut în dimensiuni cu 3,6 centimetri, ajungând la 4,39 metri, dar a şi scăzut în înălţime cu 1 centimetru (1.501 mm înălţime). Spaţiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate a crescut cu 42 mm şi spătarele scaunelor din faţă oferă măsuţe rabatabile. Capacitatea portbagajului a crescut cu 18 litri, ajungând la 528 de litri, iar pragul de încărcare a fost coborât cu aproape 2 centimetri. Garda la sol este de 135 mm. Lăţimea modelului este de 1.848 mm.

Noua Dacia Sandero

Dacia Sandero vine cu faruri şi stopuri noi, însă garda la sol de 133 milimetri a rămas neschimbată. Lungimea este de 4,08 metri şi înălţimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o gardă la sol de 174 mm, protecţii laterale şi o alură de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Lăţimea modelului este de 1.848 mm.

Dotări interioare noi

La interior, atât Logan, cât şi Sandero au volan care poate fi acum reglat pe înălţime şi pe adâncime, iar opţional poate fi achiziţionată o cotieră individuală sau centrală.

Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun un suport pentru smartphone, ecran pentru calculatorul de bord şi comenzi pe volan pentru pilotul automat şi limitatorul de viteză, precum şi senzor de lumină şi aprindere automată a farurilor.

În funcţie de piaţă şi de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opţional, un sistem nou de climatizare, scaune faţă încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanţă a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marşarier, senzori acustici faţă şi spate pentru asistenţa la parcare şi senzor de ploaie cu acţionarea automată a ştergătoarelor de parbriz.

Pentru prima oară la Dacia, o trapă de pavilion vitrată cu deschidere electrică va fi disponibilă în cursul anului 2021 pe Sandero şi Sandero Stepway.

Telefonul devine sistem de infotainment

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway sunt disponibile cu trei sisteme multimedia. În sistemul de bază, telefonul şoferului poate fi transformat într-un sistem multimedia printr-o aplicaţie gratuită şi o conexiune Bluetooth sau USB. Există un loc dedicat pentru poziţionarea telefonului în bord. Mai sunt disponibile sisteme infotainment cu ecran tactil de 8 inchi şi compatibilitate Android Auto şi Apple CarPlay.

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway sunt echipate în serie cu şase airbag-uri. Sistemele de asistenţă la conducere disponibile includ frânare automată de urgenţă, senzor de unghi mor, asistenţă la parcare şi asistenţă la plecarea din rampă.

Motorizări pentru Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway

Lista motorizărilor pentru noile modele Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway oferă două variante pe benzină şi o variantă benzină/GPL:

- Sce65, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, aspirat, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte

- TCe90, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru şi turbocompresor, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sa o cutie automată CVT

- TCe 100 ECO-G, un motor nou în gamă, cu 3 cilindri, capacitatea de 1 litru, echipat cu turbocompresor şi cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte

Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie şi Tahiti.

Similare
RECOMANDĂRI