Funcţionari publici din Republica Moldova - în schimb de experienţă privind absorbţia fondurilor europene, la Oradea
Sursa foto:crisana.ro Vizualizari:

Funcţionari publici din Republica Moldova - în schimb de experienţă privind absorbţia fondurilor europene, la Oradea

Un grup din 28 de funcţionari ai administraţiei publice din raioanele Ungheni şi Nisporeni din Republica Moldova, se află într-un schimb de experienţă la Oradea, judeţul Bihor.

Oficialii din R. Moldova, şefi de instituţii din educaţie, agricultură, construcţii, drumuri şi finanţe, au participat la o întâlnire cu omologii lor bihoreni şi cu conducerea Prefecturii Bihor.
 
Eurodeputatul Emilian Pavel a declarat, pentru AGERPRES, că evoluţia pro-europeană a Republicii Moldova va depinde foarte mult de alegerile parlamentare ce vor avea loc în acest an, orientarea politică a noului parlament urmând să fie decisivă. Acesta a mai spus că în prezent, Republica Moldova are la dispoziţie fonduri transfrontaliere cu judeţele româneşti de la graniţa de est a României şi un fond de ajutorare, votat în PE urmă cu două luni, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.
 
Programul vizitei funcţionarilor publici din Republica Moldova va continua cu deplasarea la câteva instituţii publice locale şi cu deplasarea acestora în Ungaria, la sediul Consiliului Judeţean din Hajdu-Bihar.
 
Schimbul de experienţă la care participă funcţionarii publici din raioanele Nisporeni şi Ungheni din Republica Moldova se derulează în cadrul proiectului "Managementul proiectelor europene pentru funcţionarii publici", iniţiat de către "European Community Studies Association Moldova" (ECSA Moldova), în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Universitatea din Debrecen.
 
Proiectul este derulat în perioada 2016-2019, prin câte două activităţi pe an: un seminar de formare şi informare, susţinut la Chişinău de experţi şi universitari orădeni şi o vizită de studiu sau schimb de experienţă, în cadrul instituţiilor publice din Bihor şi Hajdu-Bihar.
 
Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană prin Agenţia Europeană de Cultură, Educaţie şi Audiovizual (EACEA), programul Erasmus + şi are un buget de 46 de mii de euro.
Similare