Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanţii unei companii chineze interesată să investească în Aeroportul Internaţional Mărculeşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanţii unei companii chineze interesată să investească în Aeroportul Internaţional Mărculeşti

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii unei companii chineze, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere, pe teritoriul Aeroportului Liber Internaţional Mărculeşti, precum şi de exportul de produse alimentare din Moldova spre China.

În cadrul discuţiei, Chiril Gaburici, a vorbit despre reformele realizate de Guvern în scopul creării unui climat de afaceri competitiv şi atractiv pentru investitorii străini, dar şi a prezentat facilităţile de care beneficiază rezidenţii zonelor economice libere din ţara noastră. Referindu-se la Aeroportul Liber Internaţional Mărculeşti, ministrul a menţionat că acesta reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, care oferă acces imediat către transportul rutier, feroviar şi aerian într-un singur nod.
 
„Republica Moldova oferă diverse oportunităţi pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităţilor fiscale agenţilor economici care activează în cadrul parcurilor industriale şi zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7%, procedura simplificată de raportare – companiile prezintă un singur raport. Suntem gata să oferim tot suportul necesar venirii marilor investitori în ţara noastră”, a menţionat ministrul Economiei şi Infrastructurii.
 
Reprezentanţii companiei chineze şi-au reiterat disponibilitatea de a investi în ţara noastră, menţionând că Republica Moldova reprezintă o punte de legătură între Est şi Vest.
 
În prezent, în cadrul Aeroportului Internaţional Liber „Mărculeşti” îşi desfăşoară activitatea opt rezidenţi.
Similare
RECOMANDĂRI