GALERIE FOTO. Chiril Gaburici: Fiecare drum făcut necalitativ va fi refăcut de către antreprenori
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

GALERIE FOTO. Chiril Gaburici: Fiecare drum făcut necalitativ va fi refăcut de către antreprenori

Urmare a unor materiale difuzate pe internet despre calitatea lucrărilor de reparaţie a drumului din localitatea Pepeni, raionul Sîngerei, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat reprezentanţilor Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) să se deplaseze în localitate, pentru a se documenta şi raporta despre situaţia reală a drumului care s-a renovat zilele trecute.

Astfel, conform caietului de sarcini, la reparaţia drumului din s.Pepeni, raionul Sîngerei, s-au executat lucrări de tipul 3, care includ - frezare, plombare, egalizare şi strat de uzură de 4 cm.  Antreprenorul a finalizat lucrările de asfaltare la data de 02.10.2018.

La solicitarea autorităţilor locale, antreprenorul a executat lucrări suplimentare şi anume drumuri de acces de la porţiunea inclusă în deviz. Accesele respective au fost din piatră spartă şi apoi s-a aplicat un strat de uzură de 4 cm, fără amorsarea prealabilă a stratului inferior ceea ce a produs la lipsirea de aderenţă între stratul de beton asfaltic si stratul existent din piatră.

Lucrările defecte care au fost executate de antreprenor la solicitarea APL (neincluse în contract) au fost remediate.

„Fiecare sesizare privind calitatea lucrărilor va fi verificată şi fiecare lucrare făcută necalitativ va fi refăcută de către antreprenori. Muncim acum să construim reţeaua de drumuri din Republica Moldova, iar lucrările făcute trebuie să dureze”, a menţionat ministrul Chiril Gaburici.

Similare
RECOMANDĂRI