Granturi în valoare totală de peste 2,6 mln dolari pentru opt grupuri de producători
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Granturi în valoare totală de peste 2,6 mln dolari pentru opt grupuri de producători

Opt grupuri de producători vor beneficia de granturi în valoare totală de peste 2,6 milioane de dolari, ca urmare a ultimului apel anunţat în cadrul Programului de granturi „Facilitarea accesului la pieţele de desfacere”, implementat de Proiectul MAC-P.

Patru dintre grupurile de producători selectate sunt specializate în producerea fructelor. Aceştia urmează să investească mijloacele obţinute în construcţia depozitelor frigorifice moderne. Alte două cooperative sunt producători de culturi nucifere – nuci, alune şi migdale, care intenţionează să-şi modernizeze procesul de producere prin achiziţionarea utilajelor de procesare şi prelucrare.

Totodată, au fost aprobate pentru finanţare primele două cooperative apicole. Acestea au solicitat suport financiar pentru construcţia complexelor de colectare, procesare, ambalare şi depozitare a mierii de albini. Valoarea maximă a unui grant constituie 350 de mii de dolari, pentru care grupurile de producători trebuie să asigure co-finanţare de cel puţin 50% din valoarea investiţiei eligibile.

În cadrul rundelor precedente ale Programului de granturi au fost finanţate 39 de grupuri de producători, care au obţinut resurse de grant în valoare totală de 10,9 milioane de dolari. Majoritatea grupurilor au investit în dezvoltarea infrastructurii frigorifice. Suplimentar, au fost realizate investiţii în uscătorii cu linii de procesare a prunelor, linii de sortare, unităţi de transport frigorific şi echipament specializat pentru procesarea alunelor şi migdalelor, linie de confecţionare a lăzilor de carton.

Similare
RECOMANDĂRI