Haine de „brand”, aduse de la o piaţă din Ucraina şi vândute în R. Moldova, prin internet
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Haine de „brand”, aduse de la o piaţă din Ucraina şi vândute în R. Moldova, prin internet

Angajaţii Secţiei investigaţii infracţiuni economico-financiare a Direcţiei investigaţii Centru a Inspectoratului Naţional de Investigaţie al IGP au documentat activitatea ilegală a unei persoane, care comercializa articole vestimentare contrafăcute, cu numele unor branduri internaţionale.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani îşi vindea marfa prin intermediul paginilor de socializare, inclusiv cu livrarea către consumatorul final pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Astfel, în urma acţiunilor procesuale de constatare, din automobilul personal de marcă Mercedes-Benz, poliţiştii au ridicat articole vestimentare pentru femei şi bărbaţi, în sumă totală de 112 000 mii de lei. Proprietarul mărfii nu a putut prezenta poliţiştilor niciun act ce ar confirma provenienţa bunurilor şi documente ce i-ar permite desfăşurarea activităţii de întreprinzător.
 
Conform informaţiei acumulate de poliţie, marfa a fost adusă pe teritoriul Republicii Moldova înainte de răspândirea COVID-19, de la o piaţă din Ucraina, ocolind postul vamal. Persoanele care doreau să procure un produs de „brand” scoteau din buzunar de la 500 până la 2500 de lei.
 
În acest caz, marfa a fost confiscată, iar poliţia efectuează acţiuni procesuale de constatare în scopul stabilirii cercului de persoane fizice şi juridice implicate în schema frauduloasă de introducere şi realizare pe piaţa internă de consum a articolelor vestimentare contrafăcute.
 
Conform Codului Contravenţional al Republicii Moldova persoana fizică se sancţionează cu amendă de la 3 000 până la 4 500 lei, iar persoana juridică de la 6 000 până la 9 000 lei sau după caz, în baza probelor acumulate, conform Codului Penal al RM, persoana fizică se sancţionează cu amendă de la 57 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, iar persoana juridică de la 225 000 la 300 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI