În 2019, în R. Moldova va avea loc un Forum moldo-german
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În 2019, în R. Moldova va avea loc un Forum moldo-german

În primăvara anului 2019, un grup de investitori germani vor veni în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Guvenrnului, premierul Pavel Filip şi  Preşedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, Wolfgang Büchele, au discutat despre organizarea unui Forum economic moldo-german. Discuţiile au avut loc astăzi, la Minsk, în cadrul cărora oficialul german şi-a exprimat interesul pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice şi continuarea intensificării schimburilor comerciale dintre cele două state. 

Oficialul reprezintă Asociaţia companiilor germane care fac comerţ cu Europa de Est – în perspectivă, parteneri importanţi pentru ţara noastă.

Şeful Executivului a salutat prezenţa investitorilor germani în economia Republicii Moldova – în prezent, aici sunt înregistrate 404 de întreprinderi cu capital german, cu o valoare a investiţiilor de aproape 700 milioane de lei. În acelaşi timp, premierul a invitat noi investitori, menţionând importanţa dezvoltării relaţiei de afaceri moldo-germane, inclusiv prin stabilirea contactelor directe între asociaţiile de business din ţara noastră şi Comitetul de Est al Economiei Germane.

 „Ţara noastră devine tot mai atractivă pentru investiţiile directe străine, iar amplasarea întreprinderilor producătoare în Republica Moldova contribuie la creşterea know-howu-lui şi eticii business, mai cu seama în cadrul Zonelor Economice Libere”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a mai spus că pentru a înregistra şi în viitor progrese economice  semnificative, autorităţile rămân concentrate pe trei domenii prioritare: sectorul agroalimentar, TIC şi producerea componentelor pentru industria automobilelor. „Credem că investitorii germani pot beneficia de cunoştinţele deja acumulate de forţa de muncă din Republica Moldova în aceste sectoare”, a punctat prim-ministrul. De asemenea, un accent aparte este pus pe dezvoltarea unui sistem de formare profesională, predarea limbii germane în instituţiile de învăţământ şi pregătirea specialiştilor de nivel tehnic. 

Similare
RECOMANDĂRI