Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În patru ani, exporturile spre UE au crescut cu 367 de milioane de euro

Astăzi se împlinesc patru ani de la semnarea Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Cu această ocazie, la Chişinău a fost lansată campania Creat în Moldova - Apreciat în lume. De la implementarea acordului, exporturile pe piaţa Uniunii Europene au crescut cu 367 de milioane de euro.

Cei mai mulţi beneficiari ai Acordului de Liber Schimb sunt cei din sectorul agro-alimentar. În patru ani, exporturile agricole către Uniunea Europeană au crescut cu 44 %, iar cele industriale cu 11 %. Nicolae Jigău este managerul unei companii care exportă miez de nucă şi prune în toate ţările din Uniunea Europeană.

Radu Celnacov produce cosmetice naturale şi se bucură de beneficiile Acordului de liber schimb. Şi producătorii de încălţăminte au avut numai de câştigat.

Economia Republicii Moldova a crescut în ultimii patru ani cu 7 % din PIB, conform unui studiu prezentat de DCFTA. Datorită Acordului de Liber Schimb, Republica Moldova va câştiga 1,3 miliarde de euro până în anul 2020.
Similare
RECOMANDĂRI