Încă o bancă în care cetăţenii pot depune cereri la Programul de stat ”Prima Casă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă o bancă în care cetăţenii pot depune cereri la Programul de stat ”Prima Casă”

A cincea bancă în care cetăţenii pot depune cereri pentru creditare prin intermediul Programului guvernamental ”Prima Casă” este, începând cu 2 mai, EXIMBANK. Banca este pregătită să recepţioneze cererile de finanţare în cadrul programului  în toate sucursalele din ţară.

Programul de stat ”Prima Casă” lansat la 26 martie, este un proiect social prin care statul doreşte să sprijine în mod direct pe toţi cei care se află în faţa achiziţionării unei locuinţe. Produsul este mai accesibil în comparaţie cu alte credite imobiliare întrucât acest program este realizat prin intermediul garanţiei de stat.

Beneficiar al programului”Prima Casă” poate fi orice cetăţean al Republicii Moldova cu vârsta de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de Program nu trebuie să aibă un alt imobil cu destinaţia locativă sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuie să fie de două ori mai mare decât rata lunară. Veniturile obţinute peste hotare de soţie, soţ sau rudele de gradul întâi ale celor care vor accesa programul  vor fi considerate eligibile.

Locuinţele trebuie să fie finisate, date în exploatare şi înregistrate în Registrul bunurilor imobile al Agenţiei Servicii Publice. Termenul de rambursare al creditului ipotecar, cu excepţia achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 25 de ani.

Reamintim că cetăţenii pot depune cereri de finanţare la băncile comerciale: Moldova Agroindbank, Moldinconbank, Victoriabank şi Mobiasbancă, iar din 2 mai şi la Eximbank. 

Similare