Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încălţăminte croşetată - idee pusă pe roate de o basarabeancă. Produsele sunt la mare căutare în R. Moldova, dar şi în diasporă 

De la o idee până la o afacere de succes a fost distanţă de o… croşetă. O femeie cu mâini de aur, face încălţăminte croşetată care se bucură de mare succes printre basarabenii din Republica Moldova, cât şi printre cei din diaspora.

Valentina Pănuţă a început să mânuiască croşeta când era în Italia, unde avea grijă de o bătrână. Este profesoară de limbă şi literatură română, iar gândurile că alta e misiunea ei în viaţă nu-i dădeau pace. 

VALENTINA PĂNUŢĂ meşter artizan: "Tot timpul ma gandeam ce sa fac ca sa ma reprezinte, ca sa fiu eu. Avand aceste intrebari, evident, ca mintea la  un moment dat a cautat si raspunsul. Si in una din zile am zarit pe una din site-urile de socialiazare incaltaminte crosetata si parca au cazut tronc la inima". 

Meseria a învăţat-o repede şi nu va uita niciodata prima pereche de încălţăminte pe care a creat-o. 

VALENTINA PĂNUŢĂ meşter artizan: "Eram in Italia, mergeam pe strada, si ma uitam tot timpul in jos la picioarele mele si atata bucurie si satisfactie. In genere, primele perechi de incaltaminte poate nu erau ele cele  mai reusite, dar erau incarcate emotiv extrordinar".

Odată cu firele de aţă, încet, încet, se împleteau şi visele ei. După trei ani petrecuţi în Italia, în această primăvară, Valentina a hotărât s-a întors acasă pentru a iniţia o afacere. Croşetează genţi, espadrile, papuci şi chiar cizme, atât pentru copii, cât şi pentru maturi. Procesul de creaţie durează până la patru zile. 

"Cu ata cerata in primul rand fac cusatura respectiva, dupa care cu croseta ma anin tot din interior si creez randurile de baza. Multi ma intreaba, dar putem sa purtam incaltamintea crosetata afara, sigur. Talpe este din poliuretan, rezistenta chiar si la temperaturi mai joase", spune ea.

LIUBA MAXIM reporter TVR MOLDOVA : 'Incaltamintea crosetata nu este doar comoda, dar si stilata. Atunci cand o sa mergeti pe strada cu siguranta o sa va deosebiti din multime. De asemenea, puteti sa  asortati si cu diverse accesorii,important e sa le protejati de ploaie''.

Vestea despre încălţămintea croşetată s-a răspândit în toată lumea. 

VALENTINA PĂNUŢA meşter artizan: "Italia, am trimis in Germania chiar şi în Aglia, Norvegia, în America o româncă a comandat". 

Visul femeii este să-şi deschidă o şcoală de croşetat şi să-i înveţe şi pe alţii secretele meseriei care i-a schimbat viaţa. 
Similare
RECOMANDĂRI