La Chişinău a început Moldova Business Week – cel mai important eveniment economic al anului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău a început Moldova Business Week – cel mai important eveniment economic al anului

Ambiţiile Republicii Moldova pentru dezvoltarea afacerilor străine şi atragerea investiţiilor străine se bazează pe un sistem fiscal prietenos mediului de afaceri şi pe o deschidere fără precedent pentru a crea relaţii comerciale transparente cu partenerii de toată lumea. Directorul Agenţiei de Investiţii, Rodica Verbeniuc, a declarat la ceremonia de deschidere a forumului economic internaţional „Moldova Business Week” că Moldova este angajată să promoveze o politică economică deschisă, să-şi sporească eforturile de integrare regională şi să devină o piaţă mai atractivă şi mai competitivă.

Potrivit Rodicăi Verbeniuc, creşterea economică este o condiţie pentru o societate aflată în curs de dezvoltare, iar atragerea investiţiilor de calitate se află pe lista priorităţilor agendei strategice a ţării.

Ministrul economiei şi infrastructurii, Vadim Brînzan, a menţionat că într-o economie care livrează produse şi servicii cu valoare înaltă, forţă de muncă, un mediu de afaceri bun pentru investitori este foarte important. Iar pentru aceasta trebuie să fie finalizată reforma justiţiei şi să fie creat un mediu liber de corupţie.

Potrivit lui Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova, astăzi este critic ca eforturile autorităţilor să fie orientate către dezvoltarea economiei durabile, bazate pe investiţii în infrastructură. De asemenea, este critic ca reformele în domeniul siguranţei alimentare să fie implementate cât mai urgent, pentru a permite producătorilor locali să exporte produse de origine animală de valoare adăugată înaltă. Un alt domeniu care necesită atenţie este managementul deşeurilor, a mai spus şeful Delegaţiei UE.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan, a menţionat că, în pofida destituirii regretabile a Guvernului, SUA vor continua să îndemne aleşii poporului Moldovei să depună mai mult efort pentru un viitor mai corect, mai democratic şi mai prosper pentru toţi cetăţenii acestei ţări”. La fel a spus că „moldovenii au nevoie de lideri concentraţi pe binele ţării şi depun eforturi pentru a elibera ţara de corupţie, fenomen care a împiedicat Moldova să atingă noi potenţial-uri”.

Peste 1500 de antreprenori, investitori, importatori şi exportatori din Republica Moldova şi din alte 24 de ţări participă la Moldova Business Week 2019, care are loc la Chişinău în perioada 13-16 noiembrie.

Similare
RECOMANDĂRI