Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Legea Bugetului pentru anul 2022 a fost votată, în a doua lectură, de deputaţi

Legea Bugetului pentru anul 2022 a fost votată, în a doua lectură, de 55 de deputaţi din Parlament. Pentru anul viitor sunt estimate venituri de peste 50 de miliarde de lei şi cheltuieli de peste 65,2 miliarde de lei. Mai mult de jumătate din cheltuieli sunt destinate protecţiei sociale, învăţământului şi sănătăţii. Aprobarea bugetului nu a fost lipsită de scandal în plenul Parlamentului.

Proiectul care a stârnit criticile opoziţiei este cel care prevede majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor şi cei Partidul ŞOR au blocat tribuna Parlamentului.  

Cert este că în bugetul pe 2022 s-a estimat un deficit bugetar de peste 15 miliarde de lei. Astăzi, a fost votat în lectura a doua şi Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medical şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Deputaţii au aprobat şi proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2022 care conţine modificări a 13 legi. Printre aceste, majorări ale cuantumului scutirii personale, alocarea integrală a taxei de drum către primării, creşterea până la 3100 de lei a salariului minim al personalului în sectorul bugetar, dar şi revizuirea accizelor la tutun.
 
Similare
RECOMANDĂRI