Legea privind asigurarea subvenţionată a agriculturii, publicată în Monitorul Oficial. Când intră în vigoare
Vizualizari:

Legea privind asigurarea subvenţionată a agriculturii, publicată în Monitorul Oficial. Când intră în vigoare

Legea privind asigurarea subvenţionată a agriculturii a fost publicată în Monitorul Oficial din 16 octombrie, urmând să intre în vigoare la expirarea a trei luni de la data publicării.

Noua lege are drept scop stimularea producătorilor agricoli pentru asigurarea intereselor lor patrimoniale împotriva riscurilor specifice activităţilor agricole şi protejarea acestor interese în procesul de asigurare a riscurilor de producţie în agricultură, scrie Bizlaw.

Totodată, legea reglementează relaţiile dintre asigurători şi producătorii agricoli apărute în procesul asigurării în agricultură, precum şi relaţiile care se stabilesc între aceştia, pe de o parte, şi autorităţile administraţiei publice, pe de altă parte, în legătură.

Legea urmează logica unui contract de asigurare. Astfel, aceasta cuprinde reglementări cu privire la: subiecţii asigurării, obiectul asigurării, riscurile asigurate, suma asigurată, prima de asigurare, producerea riscului asigurat, stabilirea mărimii despăgubirii de asigurare.

La data intrării în vigoare a prezentei legi se va abroga Legea nr. 243/2004 privind asigurarea subvenţionată a riscurilor de producţie în agricultură.

 

Similare
RECOMANDĂRI