Lista serviciilor publice, ce vor putea fi achitate prin MPay, extinsă
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Lista serviciilor publice, ce vor putea fi achitate prin MPay, extinsă

Lista serviciilor prestate de Agenţia Servicii Publice (ASP), ce vor putea fi achitate prin intermediul MPay, a fost extinsă. Instituţia a anunţat astăzi că a finalizat integrarea serviciilor din domeniile evidenţei populaţiei, înmatriculării transportului şi calificării conducătorilor auto cu Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay) în toate centrele multifuncţionale.

Prin MPay pot fi achitate serviciile publice cu orice instrument de plată, la alegerea solicitantului, cum ar fi: cardul bancar, internet banking sau numerar. Serviciul permite verificarea datelor privind operaţiunile bancare în regim online, fapt ce îi scuteşte pe solicitanţi de drumuri suplimentare la oficiile ASP pentru a prezenta notele de plată.

ASP a lansat recent şi proiectul privind achitarea prin MPay a serviciilor cadastrale în Centrul Multifuncţional Străşeni. La începutul anului 2019, proiectul va fi extins şi în celelalte oficii. De asemenea, instituţia planifică să implementeze Serviciul Guvernamental de plăţi electronice şi pentru persoanele juridice.

Pe parcursul anului 2018, pentru achitarea serviciilor prestate de ASP prin intermediul serviciului guvernamental Mpay, au fost efectuate peste 1,3 mln de tranzacţii, relatează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI