Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii din nordul Republicii Moldova riscă să achite cu 50% mai mult pentru energia electrică

Locuitorii din nordul Republicii Moldova riscă să achite cu 50% mai mult pentru energia electrică. Societatea "Furnizarea Energiei Electrice" a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului pentru un kilowatt pe oră de la 2 lei şi 4 bani la 3 lei şi 6 bani. Furnizorul din nordul Republicii Moldova asigură cu energie electrică 480 de mii de consumatori din municipiul Bălţi şi din 15 raioane.

Potrivit directorului FEE-NORD, tariful trebuie majorat din cauza creşterii preţului de achiziţie a energiei electrice.

OLEG PETELCA, director FEE-NORD: „În urma majorării preţului la gaz pe piaţă, respectiv, aceasta a influenţat costul de producere a energiei electrice, respectiv, a crescut preţul de achiziţie a energiei electrice. Şi energia produsă de CET-uri pe care o procurăm de la Energocom. Aici, preţul de achiziţie este de 2,29 lei, care s-a majorat semnificativ. În primul rând, aceasta influenţează asupra costului de achiziţie”.

Solicitarea Fee Nord vine după ce la începutul lunii ianuarie, cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, a solicitat ANRE majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali. În prezent, un kilowatt pe oră costă 1 leu şi 51 de bani - cu 1 leu şi 18 bani mai puţin decât preţul cerut de Premier Energy Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică.
 
Similare
RECOMANDĂRI