Mai multe localităţi din R. Moldova îşi vor îmbunătăţi infrastructura într-un proiect PNUD-Elveţia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Mai multe localităţi din R. Moldova îşi vor îmbunătăţi infrastructura într-un proiect PNUD-Elveţia

Până la finele anului curent, 21 de comunităţi vor avea străzi iluminate, tractoare multifuncţionale, pieţe, parcuri, drumuri şi trotuare amenajate. Toate acestea graţie suportului oferit de proiectul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)-Elveţia „Migraţie şi dezvoltare locală”, contribuţiei din bugetele locale, precum şi ale donaţiilor băştinaşilor şi localnicilor în cadrul campaniilor online şi offline de colectare de fonduri.

Potrivit Moldpres, campaniile de crowdfunding sunt în plină desfăşurare, fiind alese atât platforme locale, cât şi internaţionale, inclusiv instrumentele oferite de reţelele de socializare.

„Prin aceste campanii, ne propunem să apropiem şi mai mult băştinaşii de comunităţile lor. Doar aşa putem asigura sinergia dintre diasporă şi locuitorii rămaşi acasă. Avem sute de exemple de campanii de colectare online de fonduri realizate de comunităţile partenere. Acestea au fost preluate de localităţi din întreaga ţară, ceea ce ne face să credem că suntem o ‘academie a crowdfunding-ului’ la nivel local”, a explicat Zinaida Adam, manager de proiect PNUD-Elveţia „Migraţie şi dezvoltare locală”.

Al patrulea an consecutiv, asociaţiile de băştinaşi sunt susţinute de PNUD Moldova în realizarea campaniilor online de colectare de fonduri. Recent, această bună practică a fost preluată la nivel naţional de Biroul Relaţii cu Diaspora.

Din august 2020, 72 comunităţi din R. Moldova, beneficiare ale programelor PNUD şi Biroului Relaţii cu Diaspora, au dat startul campaniilor de colectare de fonduri, pentru a asigura contribuţia solicitată de finanţatori.

Proiectul ”Migraţie şi dezvoltare locală” a demarat în anul 2015 în 25 de localităţi partenere, iar în vara anului 2017 alte 14 localităţi au fost selectate în bază de concurs pentru cea de-a doua fază a programului. Etapa a II-a a proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”, cu un buget total de 6,4 milioane dolari, se va desfăşura în perioada 2019-2022. 

Similare
RECOMANDĂRI