Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MEI: În primăvară vor începe lucrările de reabilitare pe 460 km de drum. Ministrul, convins că banii vor intra curând în conturile ţării

Ministerul Economiei de la Chişinău a demarat procedurile pentru modernizarea drumurilor, deşi creditul promis de Federaţia Rusă încă nu a ajuns în Republica Moldova. Astfel, în primăvara acestui an, ar urma să înceapă lucrările de reabilitare pe 460 de kilometri de drum. Ministrul Economiei se arată convins că banii vor intra în conturile ţării în curând, iar pentru gestionarea eficientă a timpului, licitaţiile au început de pe acum.

Potrivit ministrului Economiei urmează să fie reabilitaţi 460 kilometri de drum, pentru care sunt necesare peste 6,6 miliarde de lei. Autorităţile speră să primească din Federaţia Rusă 5 miliarde din această sumă.
 
ANATOL USATÂI, ministrul Economiei şi Infrastructurii: „Avem confirmări ferme, au fost discuţii la nivel înalt între prim-miniştrii ale ambelor ţări. Dacă nu aveam siguranţa totală a accesului la aceşti bani, nici nu făceam această prezentare, nici nu lansam licitaţia.”
 
Lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor vor începe imediat ce vor fi desemnate companiile câştigătoare.
 
 ANATOL USATÂI: „Depinde de compania câştigătoare din ce ţară vine, lansarea lucrărilor depinde şi de timpul necesar pentru mobilizare, e una când e compania locală, din România sau din ţările vecine şi alta e când vine din China.”
 
Astfel, din banii creditului rusesc ar urma să fie reabilitate traseele Criva – Bălţi şi Floreşti – Sângerei. De asemenea, ar urma să fie construite drumuri de centură la Cimişlia şi Vulcăneşti. Licitaţiile pentru aceste lucrări au fost deja lansate.
 
 DRUMURI BUNE, PE HÂRTIE

•        M5 Criva – Bălţi (reabilitare şi modernizare): 2,44 miliarde de lei
•        C50 Floreşti – Nicolaevca – Sîngerei (reabilitare): 150 de milioane de lei
•        M3 Ocolire Cimişlia (construcţie): 230 de milioane de lei
•        M3 Ocolire Vulcăneşti (construcţie): 170 de milioane de lei

sursa: www.mei.gov.md
 
Similare
RECOMANDĂRI