Ministerul Economiei va simplifica procedurile de activitate a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi susţine eforturile partenerilor de dezvoltare în acest domeniu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Economiei va simplifica procedurile de activitate a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi susţine eforturile partenerilor de dezvoltare în acest domeniu

Ministerul Economiei salută lansarea portalului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) - ghidulafacerii.ebrd.md.

Pagina web a fost lansată de către partenerii ministerului – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, precum şi Fondul pentru Bună Guvernare al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi are drept scop oferirea suportului juridic şi consultanţei în afaceri IMM-lor.

Prezent la lansarea site-ului, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene a confirmat că antreprenorii de multe ori se confruntă cu o lipsă de informaţii juridice şi administrative şi sunt nevoiţi să contracteze companii sau experţi în domeniu pentru o consultanţă în acest sens.

”Noua realitate la care suntem impuşi să trecem ne cere noi abordări în gestionarea afacerilor. Ministerul Economiei conştientizează foarte bine acest lucru, de aceasta depunem toate eforturile în elaborarea şi punerea în aplicare a unor măsuri de susţinere a comunităţii de afaceri din Moldova. Acum suntem în plin proces de elaborare a Planului de Activitate al Guvernului pentru următorii ani. Documentul va prevedea neapărat reforme care să simplifice procedurile de activitate pentru IMM-uri, să debirocratizeze accesul la resurse financiare care să ajute la modernizarea afacerilor din Moldova”, a subliniat oficialul.

Recent, Ministerul Economiei a consultat public Planul de acţiuni pentru 2021-2022, care cuprinde un compartiment vast de acţiuni pentru susţinerea mediului de afaceri, în special a întreprinzătorilor mici şi mijlocii.

Similare
RECOMANDĂRI