Ministrul Economiei: Când am cerut contractul privind construcţia Arenei Chişinău mi s-a spus „Nu putem, e secret de stat”
Sursa foto:rlive.md Vizualizari:

Ministrul Economiei: Când am cerut contractul privind construcţia Arenei Chişinău mi s-a spus „Nu putem, e secret de stat”

Deşi a cerut contractul privind construcţia Arenei Chişinău încă de acum ceva timp, ministrul Economiei spune că l-a obţinut abia aseară, întrucât i se tot spunea că e „secret de stat”.

„Abia ieri seara am obţinut contractul, ieri seara. Am încercat să îl obţin mai devreme, dar la noi în Republica Moldova totul este secretizat (...) când am cerut documentul s-a spus „nu putem, e secret de stat””, a declarat astăzi ministrul Vadim Brînzan. 

„Până la urmă am semnat tot ce am avut de semnat şi l-am obţinut. Încă nu l-am citit, are 140 de pagini. Plec astăzi în deplasare şi o să îl citesc în weekend”, a mai spus ministrul, dând asigurări că va reveni cu detalii referitor la contractul Arena Chişinău săptămâna viitoare

Mai în glumă sau mai în serios, Vadim Brînzan spune că, atunci când aterizează în Republica Moldova (n.r. ministrul locuieşte în SUA), parcă ajung în ţara lui James Bond şi Mata Hari.  

TVR MOLDOVA aminteşte că în aprilie 2018, vicepreşedintele PD, Andrian Candu, anunţa că PD îşi propune să construiască în Chişinău o arena polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri. PD anunţa că o parte din banii necesari sunt prevăzuţi în bugetul de stat, iar restul sumei va fi pe cheltuiala investitorului străin.
 
Ulterior, la sfârşitul lunii august 2018, Ministerul Educaţiei a semnat un contract în acest sens cu compania „Summa” din Turcia şi „SAM Investment Company”. Costul Arenei Chişinău se ridică la 43 de milioane de euro, sumă ce va trebui rambursată de stat într-un termen de 12 ani, din veniturile obţinute din activitatea sălii şi din surse financiare din bugetul de stat. 

Spre sfârşitul lunii aprilie 2019, autorităţile anunţau că Arena Chişinău este gata în proporţie de 50%.
Similare
RECOMANDĂRI