Ministrul Finanţelor: Salariile, pensiile şi restul prestaţiilor vor fi achitate la timp
Vizualizari:

Ministrul Finanţelor: Salariile, pensiile şi restul prestaţiilor vor fi achitate la timp

Viceprim-ministrul Puşcuţa să asigurări că Guvernul va achita integral şi la timp salariile, pensiile şi restul prestaţiilor sociale.  Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Serghei Puşcuţa a anunţat despre faptul că Executivul examinează posibilitatea de a scurta termenul de achitare a prestaţiilor sociale şi de oferi sporuri salariale persoanelor implicate direct în combaterea epidemiei COVID-19.

Vicepremierul a comunicat că specialiştii Ministerului Finanţelor lucrează la elaborarea proiectului de lege pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, care va reflecta evoluţia reală a economiei în contextul pandemiei COVID-19 şi costul acţiunilor de combatere: „Obiectivele noastre sunt susţinerea persoanelor care necesită tratament cât şi a persoanelor care au suferit de efectele restricţiilor impuse asupra activităţilor economice. Vom susţine mediul de afaceri. Vom impune un regim de austeritate în finanţarea cheltuielilor bugetare pentru întreţinerea autorităţilor publice”.

Viceprim-ministrul Puşcuţa a vorbit despre măsurile urgente pentru susţinerea mediului de afaceri, aprobate în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din 23 martie 2020 şi a menţionat că săptămâna viitoare, Guvernul va veni cu un alt pachet de măsuri care prevede mai multe acţiuni cu impact financiar, care vor susţine mediul de afaceri în parcurgerea perioadei de criză.

”Susţinem eforturile agenţilor economici care continuă să-şi întreţină angajaţii cu toate că volumul de servicii pe care le prestează a fost diminuat semnificativ. Vom face tot posibilul pentru a realiza investiţiile în infrastructură bugetate. Vom susţine paralel sfera socială şi sectorul real al economiei”, a menţionat Puşcuţa.

Fondul de intervenţie al Guvernului va fi majorat cu circa 150 milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI