Mold-street: Din culisele crizei energetice: Ce au căutat în Republica Moldova şefii de la Inter RAO EES
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mold-street: Din culisele crizei energetice: Ce au căutat în Republica Moldova şefii de la Inter RAO EES

Îngrijoraţi de o nouă criză energetică în Republica Moldova, o delegaţie formată din reprezentanţi ai grupului rusesc Inter RAO EES, care este proprietarul de facto al Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan, a efectuat la finele lunii noiembrie o vizită în Republica Moldova, în frunte cu şeful diviziei export, Maxim Sergheev.

Despre eventuale întâlniri la Chişinău, cu oficiali, sau cu reprezentanţi ai unor companii din sectorul electroenergetic nu s-a anunţat nimic.
În schimb la Tiraspol, Maxim Sergheev s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoseliski, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "neîndeplinirea de către Moldova a obligaţiilor de plată pentru gazul rusesc", fapt ce ar fi "dus la apariţia unor probleme în sectorul electroenergetic", scrie mold-street.com.

Coincidenţă sau nu dar exact după această vizită Centrala de la Cuciurgan a refuzat să livreze curent electric companiei Furnizare Energie SRL, al treilea furnizor ca mărime de pe piaţa energiei din Moldova.

Totodată s-ar fi dat de înţeles că faptul că regiunea nu plăteşte pentru consumul de gaze şi a acumulat datorii de peste 7 miliarde de dolari nu ar fi o problemă pentru Inter RAO EES şi pentru regiunea separatistă.

Similare
RECOMANDĂRI