Mold-street: De ce nu a început încă procesul de declarare voluntară a milioanelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mold-street: De ce nu a început încă procesul de declarare voluntară a milioanelor

Conform Legii 180 privind declararea voluntară şi stimularea fiscală, termenul limită pentru declararea voluntară a mijloacelor băneşti a fost 10 decembrie 2018. Acest termen a trecut deja, dar procesul de realizare a prevederilor controversatei legi nici nu a început.

Ion Chicu, ministrul Finanţelor spune că acest proces durează din cauza neadoptării unor acte normative secundare, notează mold-street.com.

E vorba în special de un regulament al Băncii Naţionale a Moldovei, care să reglementeze procedura de de depunere, recepţionare, evidenţă şi păstrare a cererilor cu privire la declararea voluntară a mijloacelor băneşti.

Procesul durează

"Cât despre declararea sumelor de bani câteva acte secundare au fost aprobate, dar mai este necesar de a fi aprobat şi regulamentul BNM pentru a reglementa declararea acestor mijloace financiare. Acest proces de aprobare durează, deoarece la elaborarea lui sunt implicate şi organisme internaţionale care au competenţe de combaterea spălării de bani. Republica Moldova este membră ale acestor organizaţii şi până nu ne asigurăm că totul este conform practicilor internaţionale Banca Naţională nu va aproba acest regulament. Odată aprobat atunci se va da lumină verde pentru declararea mijloacelor băneşti", a declarat ministrul Finanţelor.

Similare
RECOMANDĂRI