Moneda de 10 lei a devenit disponibilă. De unde şi când o pot obţine
Sursa foto:BNM Vizualizari:

Moneda de 10 lei a devenit disponibilă. De unde şi când o pot obţine

Banca Naţională a Moldovei a decis să distribuie moneda cu valoarea nominală de 10 lei cu caracter comemorativ, dedicată aniversării a 25-a de la introducerea leului moldovenesc, prin intermediul ghişeului său, situat pe adresa bd. Grigore Vieru nr. 1, mun. Chişinău. Decizia a fost luată urmare multiplelor solicitări venite de la cetăţeni.

Moneda poate fi obţinută în schimbul bancnotelor sau a monedelor care să acopere valoarea nominală de 10 lei, pe data de 28 decembrie 2018, precum şi în perioada 2-4 ianuarie 2019, între orele 10.00-12.00.

În total, prin intermediul ghişeului BNM, vor fi distribuite 5 000 de monede, iar o persoană poate obţine cel mult două unităţi.

De regulă, bancnotele şi monedele ajung în circulaţie prin intermediul băncilor licenţiate, în baza solicitărilor acestora.

Moneda de 10 lei cu caracter comemorativ este acceptată ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova şi circulă în paralel cu bancnotele şi monedele metalice care au valoarea nominală de 10 lei.

Această monedă a fost pusă în circulaţie pe 29 noiembrie 2018, când s-au împlinit 25 de ani de la introducerea monedei naţionale a Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI