Nicu Popescu: „Ratificarea Convenţiei de la Istanbul constituie o prioritate a autorităţilor Republicii Moldova”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicu Popescu: „Ratificarea Convenţiei de la Istanbul constituie o prioritate a autorităţilor Republicii Moldova”

Necesitatea ratificării Convenţiei de la Istanbul a fost subliniată de ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul „Conferinţei naţionale pe tema prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor – Convenţia de la Istanbul a Consiliului Europei”, organizată de MAEIE în parteneriat cu Ambasada Franţei în Republica Moldova şi Oficiul Consiliului Europei la Chişinău.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat importanţa pe care o acordă Guvernul Republicii Moldova orientării spre spaţiul valoric democratic european, inclusiv în contextul adoptării unei politici de „toleranţă zero” faţă de orice formă de violenţă.

De asemenea, Nicu Popescu a menţionat că autorităţile naţionale sunt antrenate într-un proces complex de racordare a legislaţiei naţionale, astfel încât odată cu ratificarea Convenţiei de la Istanbul să fie asigurată funcţionalitatea şi buna implementare a prevederilor acesteia.

În cadrul conferinţei participanţii au efectuat un schimb de opinii privind conceptele şi instrumentele internaţionale de combatere a violenţei împotriva femeilor, precum şi eforturile ce se impun pentru  crearea unui sistem de suport a victimelor acestui tip infracţiuni.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice, parteneri internaţionali, membri ai corpului diplomatic şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Amintim că la 6 februarie 2017 Republica Moldova a semnat Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, cunoscută şi ca Convenţia de la Istanbul, alături de alte 45 de state.

Similare
RECOMANDĂRI