Noi afaceri vor fi susţinute în implementarea acţiunilor de ecologizare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Noi afaceri vor fi susţinute în implementarea acţiunilor de ecologizare

Au fost acceptate 29 de cereri de finanţare nerambursabilă,depuse de companiile care vor să-şi ecologizere afacerea. Acestea vor accesa până la 200 mii lei per companie, care constituie până la 70% din suma proiectului investiţional.

Potrivit Ministerului Economiei, în competiţia pentru accesarea granturilor s-au înscris 61 de companii, care au trecut printr-un vast proces de selectare din punct de vedere a eligibilităţii şi sustenabilităţii acţiunilor de ecologizare a proceselor de lucru sau de prestare a serviciilor.

Valoarea totală a investiţiilor pentru implementarea acţiunilor de ecologizare asumate de  aceste companii  este de circa 5 milioane lei.

Companiile selectate activează în sectorul serviciilor (11 întreprinderi), în sectorul agroalimentar (9 întreprinderi) şi în sectorul industrial (9 întreprinderi).

Acţiunile de ecologizare propuse de companii vizează epurarea apelor uzate; gestionarea, colectarea şi prelucrarea deşeurilor; reducerea consumului de energie; gestionarea resurselor de apă prin instalarea staţiei de epurare; servicii de certificare ECO şi BIO, sisteme de ventilare cu filtrarea aerului etc.

Companiile interesate de acest Program se pot înscrie completând formularul https://odimm.md/ro/ecoimm

Similare
RECOMANDĂRI