Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Octavian Armaşu: „Au fost recuperate peste două miliarde de lei din frauda bancară”

Peste două miliarde de lei din frauda bancară au fost deja recuperate. Cifra a fost anunţată de guvernatorul Băncii Nationale a Moldovei, Octavian Armaşu, în cursul unui briefing. Banii au ajuns în bugetul ţării atât în urma rambursării vechilor credite, cât şi în urma valorificarii averilor persoanelor condamnate în acest răsunător dosar.

Potrivit guvernatorului BNM, în cazul fraudei bancare au fost recuperate 2 miliarde 285 de milioane de lei. Suma vine să acopere o parte din cele 14 miliarde de lei acordate anterior de BNM sub forma creditelor de urgenţă.
 
Şeful BNM spune că procesul de recuperare a banilor continuă, iar numele făptaşilor care au devalizat sistemul bancar din Republica Moldova nu pot fi făcute publice, întrucât raportul Kroll 2, care conţine aceste date, este la procuratură.
 
În timpul prezentării raportului asupra inflaţiei, şeful BNM a mai spus că în acest an rata medie a inflaţiei va fi de 5,1 la sută, cu 0,2 puncte procentuale mai mult faţă de estimările anunţate în februarie. Adică preţurile, în special la produsele alimentare, vor creşte mai mult decât s-a prognozat.
 
Potrivit şefului BNM, în ultima perioadă se înregistrează o reducere a transferurilor de bani din spaţiul CSI şi creşte ponderea transferurilor în euro, din spaţiul comunitar.
Similare
RECOMANDĂRI