Octavian Armaşu: BNM rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educaţie financiară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Octavian Armaşu: BNM rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educaţie financiară

Banca Naţională a Moldovei rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educaţie financiară a populaţiei şi de pregătire a specialiştilor pentru sectorul financiar-bancar. Asigurarea vine din partea guvernatorului BNM, Octavian Armaşu, şi a fost enunţată la inaugurarea FINPractice – Centrul de formare continuă practică pentru specialiştii din domeniul finanţelor din Republica Moldova, găzduit de Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe din Chişinău.

Şeful băncii centrale a subliniat că proiectul reliefează parcursul spre o economie dezvoltată, întrucât evoluţia sectorului financiar-bancar solicită din partea participanţilor pieţei o îmbogăţire continuă a cunoştinţelor şi adaptarea la noile cerinţe, care devin tot mai complexe.

„Considerăm că este un proiect ce pune temelia pentru un alt model de economie, pe care sperăm să îl construim într-un viitor previzibil, iar pentru aceasta e nevoie de cetăţeni care înţeleg ce înseamnă instrumentele financiare moderne şi le utilizează. Numai în acest fel, putem dezvolta o clasă medie, care va sta la baza creşterii economice sustenabile”, a declarat Octavian Armaşu, citat într-un comunicat de presă al BNM.

Guvernatorul a menţionat că Banca Naţională rămâne ferm angajată în realizarea proiectelor de educaţie financiară a populaţiei şi a mulţumit Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova pentru suportul acordat în implementarea proiectului „Centrul de formare continuă practică pentru specialiştii din domeniul finanţelor în Republica Moldova”.

Proiectul este realizat în baza Memorandumului de înţelegere semnat în 2018 de către Banca Naţională, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe.

Beneficiarii sunt atât angajaţi ai sectorului bancar şi non-bancar, cât şi tineri absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ cu profil economic din ţară şi administratori ai companiilor start-up. Aceştia au posibilitatea să îşi dezvolte competenţele profesionale, să studieze noile reglementări prudenţiale privind implementarea standardelor Basel III, domeniul asigurărilor, precum şi bazele antreprenoriatului. Cursurile de instruire sunt gratuite.
Similare
RECOMANDĂRI