Operatori de tichete de masă se pronunţă pentru menţinerea facilităţilor fiscale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Operatori de tichete de masă se pronunţă pentru menţinerea facilităţilor fiscale

Companiile franceze Edenred şi UP Servicii atrag atenţia Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei asupra riscurilor pe care le comportă anularea facilităţilor fiscale aplicate tichetelor de masă. Potrivit unei declaraţii de presă a operatorilor, „consecinţele unei asemenea decizii ar fi nefaste pentru toţi actorii implicaţi în proces: salariaţi, întreprinderi, autorităţi publice şi comercianţi.


În declaraţie se spune că modificarea cadrului fiscal, după doar un an de la lansarea acestei inovaţii cu caracter social, va afecta în mod inevitabil sectorul economic privat din Republica Moldova. Potrivit operatorilor, vor avea de suferit 25% din angajaţii din sectorul privat şi familiile acestora, cărora tichetele de masă le asigură un buget alimentar. La fel, peste 650 de companii care acordă tichete de masă angajaţilor lor. Totodată, este vorba şi de 1300 de unităţi comerciale care au investit în dezvoltarea sistemelor informaţionale pentru a consolida managementul tichetelor de masă pe tot teritoriul ţării, în beneficiul clienţilor lor.

Operatorii mai menţionează că tichetele de masă nu reprezintă doar un beneficiu care promovează alimentaţia angajaţilor, ci este şi un mecanism care contribuie la un ciclu de creştere economică la nivel de ţară. La fel, acestea contribuie la lupta împotriva economiei informale şi la creşterea semnificativă a puterii de cumpărare a cetăţenilor, în special a celor cu salarii mici şi prin aceasta contribuie la dezvoltarea economică locală şi naţională
Similare
RECOMANDĂRI