Opinie: Ancheta privind miliardul furat se desfăşoară selectiv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Ancheta privind miliardul furat se desfăşoară selectiv

Ancheta privind furtul miliardului se desfăşoară selectiv. Aceasta se desfăşoară doar faţă de acele persoane care au refuzat să colaboreze cu actuala putere. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Directorul de programe al Centrului de Politici şi Reforme, Ştefan Gligor, a făcut această declaraţie în contextul apariţiei în presă a informaţiilor conform cărora studiile fiului cel mic al lui Iurie Leancă ar fi fost plătite de Ilan Şor pe timpul când Iurie Leancă ocupa funcţia de premier. Potrivit lui Ştefan Gligor, un exemplu de anchetare selectivă care trebuie adus în acest context este cel al fostului deputat Chiril Lucinschi. „Uitaţi-vă unde a ajuns acum Iurie Leancă, care a acceptat să colaboreze şi să lucreze cu această putere şi cu Partidul Democrat, şi unde se află oamenii care nu au fost de acord”, a declarat Ştefan Gligor.

Analistul Corneliu Ciurea spune că deocamdată nu a fost demonstrat faptul finanţării studiilor. Totodată, analistul spune că Ilan Şor a finanţat mulţi politicieni din Republica Moldova şi „nu este exclus că situaţia legată de Iurie Leancă, într-adevăr, a avut loc”. „Dacă o să-i închidem pe toţi politicienii care au luat bani de la Ilan Şor, atunci rămânem fără clasa politică. Posibil, vom rămâne şi fără opoziţie”, a spus Corneliu Ciurea.

Acum câteva zile, în presă au apărut informaţii potrivit cărora fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învăţat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Şor, condamnat de prima instanţă pentru devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, actualmente primar al oraşului Orhei. Ar fi vorba de suma de peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui. „Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituţie de învăţământ din oraşul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Şor pentru spălarea banilor sustraşi din bănci prin credite”, se spune în investigaţia Jurnal TV.
Similare
RECOMANDĂRI