Pentru prima dată în ultimii cinci ani, "Apă-Canal Chişinău" a încheiat anul 2017 cu profit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, "Apă-Canal Chişinău" a încheiat anul 2017 cu profit

SA "Apă-Canal Chişinău" a încheiat anul 2017 cu un profit în sumă de 9,5 mil. lei, pentru prima dată în ultimii cinci ani. Informaţia a fost prezentată de către directorul întreprinderii municipale, Veronica Herţa, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Herţa a menţionat că cea mai importantă performanţă este deblocarea Programului de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă din municipiul Chişinău, finanţat din sursele creditelor Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi ale Băncii Europene de Investiţii (BEI), în valoare totală de circa 61,8 mil. euro.

"Graţie acţiunilor întreprinse de administraţia întreprinderii, au fost micşorate cheltuielile pentru materiale cu circa 17 mil. lei, pentru gaze naturale cu circa 4,1 mil. lei, iar pentru servicii de mentenanţă cu 5,6 mil. lei. De asemenea, pe parcursul anului 2017 s-au înregistrat circa 13,4 mii scurgeri la reţelele de apeduct şi 10,9 mii la cele de canalizare, ceea ce reprezintă o scădere de circa 20%", a spus ea, menţionând că săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a celor 140 km de reţele de apeduct şi 7 km reţele de canalizare. 

Directorul a spus că cel mai ambiţios proiect finanţat de BERD şi BEI rămâne a fi renovarea Staţiei de epurare, care a demarat deja şi va dura circa 900 de zile. 

"Renovarea este mai mult decât necesară, ţinând cont că din 1960 la Staţie nu au avut loc lucrări de reparaţie capitale. Lucrările de modernizare vor fi atât pe linia de tratare a apei, cât şi pe linia de tratare a nămolului", a spus ea. 

Referindu-se planurile pentru anul 2018, Herţa a spus că întreprinderea intenţionează "să reducă timpul de intervenţie în situaţii de avarii, să menţină ritmul de creştere a indicatorilor de performanţă, să implementeze facturarea electronică şi să deschidă un ghişeu unic pentru consumatori".
 
Similare