Persoanele fizice pot depune declaraţiile pe venit prin intermediul telefoanelor mobile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Persoanele fizice pot depune declaraţiile pe venit prin intermediul telefoanelor mobile

Persoanele fizice din Moldova pot depune declaraţiile pe venit pentru anul 2017 prin intermediul telefoanelor mobile, iar diferenţa o pot achita pe portalul www.raportare.gov.md.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanta Serviciului Fiscal, Olga Golban, a spus că termenul de depunere a declaraţiilor persoanelor fizice a fost prelungit până la 2 mai.

"Cetăţenii pot economisi timp fără a merge la Serviciul Fiscal. Declaraţiile on-line pot fi depuse în baza semnăturilor electronice, în baza de date fiind introduse semnăturile a peste 54 de mii de cetăţeni ai Moldovei. Toţi cetăţenii Republicii Moldova pot primi gratuit semnătura electronică la Centrul de Telecomunicaţii Speciale, prezentând buletinul de identitate. Persoanele care sunt angajate într-un singur loc şi obţin venituri numai sub formă de salarii nu sunt obligate să depună declaraţii", a spus Golban.

Potrivit ei, veniturile persoanelor fizice de până la 31140 lei sunt impozitate cu 7%, iar veniturile ce depăşesc această sumă sunt impozitate cu 18%.

Ea a menţionat că scutirea personală este de 10 620 de lei. De scutire majoră, în sumă de 15 840 de lei, beneficiază persoanele care au participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala atomoelectrică de la Cernobîl, soţiile şi părinţii celor căzuţi sau daţi dispăruţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, cât şi în acţiunile de luptă din Republica Afganistan şi alte persoane.

Persoanele juridice nu pot beneficia de serviciile on-line şi trebuie să prezinte declaraţiile până pe 25 martie la orice oficiu al Serviciului Fiscal.

Până la 12 martie, persoanele fizice au depus peste 3600 declaraţii pe venitul obţinut în 2017, iar persoanele juridice au depus 2730 declaraţii.
Similare
RECOMANDĂRI