Peste 38 de mii de companii au primit asistenţă în cadrul iniţiativei EU4Business
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 38 de mii de companii au primit asistenţă în cadrul iniţiativei EU4Business

Peste 38 de mii de companii din R. Moldova au primit, pe parcursul anilor 2019-2020, asistenţă în cadrul iniţiativei EU4Business. Dintre aceştia, 553 de antreprenori au primit împrumuturi cu o valoare totală de 101,16 milioane de euro în cadrul programelor UE de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii. Au fost oferite 37 364 de consultaţii.

Delegaţia UE în Republica Moldova precizează că, doar în 2020, datorită sprijinului UE, 11 418 persoane au obţinut locuri de muncă. De exemplu, Gheorghe Avornik, fondatorul liceului Litterarum, a primit un credit, care însuma şi elemente de grant, de la linia de creditare EU4Business-BERD prin intermediul unei bănci. Creditul a acoperit 15% din suma finanţării. Această oportunitate financiară i-a permis să renoveze clădirea şcolii, să demoleze vechiul acoperiş şi să ridice un alt nivel. Toate ferestrele au fost înlocuite, iar infrastructura energetică renovată, relatează Radio Chişinău, cu referire la IPN.

Şi Denis Korablev, care are o afacere cu bagaje ecologice, a beneficiat de un grant în cadrul liniei de credit EU4Business-BERD pentru achiziţionarea unei linii de producţie automate. Acest lucru l-a ajutat să-şi diversifice produsele şi, în toiul pandemiei, a început să exporte măşti şi halate medicale în alte ţări, inclusiv Italia şi Franţa.

Programul Eu4Business oferă suport şi încurajează antreprenorii mici şi mijlocii să-şi îmbunătăţească calitatea produselor şi să-şi modernizeze serviciile.
Similare
RECOMANDĂRI