Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 50 de antreprenori cu afaceri în domeniul industriilor creative au beneficiat de asistenţă pentru sporirea competitivităţii

Peste 50 de antreprenori cu afaceri în domeniul industriilor creative, inclusiv din zona transnistreană, au beneficiat de asistenţă pentru sporirea competitivităţii, dar şi pentru a găsi noi pieţe de desfacere în Uniunea Europeană şi în Statele Unite ale Americii. Proiectul a fost sprijinit de Programul Naţiunilor Unite, şi guvernele Suediei şi Marii Britanii.

Beneficiarii Şcolii Business-ului Creativ mărturisesc că sprijinul logistic şi financiar i-a ajutat la dezvoltarea afacerii şi la deschiderea de noi oportunităţi de export.

SUZANA  ROCOMAN antreprenor: „În primul rând am primit un sprijin informaţional, îl al doilea rând, sprijin financiar pentru dezvoltarea logistică, filmări, am făcut cunoştinţă cu multe persoane. Pe piaţa internă nu vindem atât de mult. Ne-am concentrat pe piaţa externă, Statele Unite ale Americii, Europa”.

NATALIA ŞTIRBUL designer vestimentar: „Prin proiectul acesta vrem să facem acest brand book, acestă identitate corectă ca să putem merge la expoziţii internaţionale în afara ţării, ca scop sunt ţările nordice”.

Organizatorii susţin că prin acest proiect doresc să unească industriile creative de pe ambele maluri ale Nistrului, întrucât au un potenţial de dezvoltare foarte mare.

DUMITRU UTREA, managerul Proiectului Privind Dezvoltarea Capacităţilor de Export: „Peste 50 de membri sunt parte deja a Asociaţiei, în primul rând sunt companii noi şi i-am ajutat prin 10 module care au fost implimentate pe parcursul acesti an, în ceea ce ţine dezvoltarea afacerilor, care sunt instumentele de a avea o afacere de succes, care sunt instrumentele pentru a ajunge pe piaţa externă”.

Rezultatele sunt spectaculoase şi arată că a crescut cifra de afaceri a companiilor din industrile creative, beneficiare a programului. Valoarea exporturile a depăşit 70 de milioane dolari SUA.

Excelenţa Sa KATARINA FRIED, ambasadorul Suediei în Republica Moldova: „Industriile creative necesită şi mai mult sprijin, pentru a fi competitive la nivel naţional şi internaţional. Sperăm că, având o asociaţie puternică, mai multe oportunităţi vor fi posibile pentru creatorii de artă. Astfel îşi vor dezvolta abilităţile şi vor putea explora noi pieţe de desfacere”.

DIMA AL-KHATIB reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova: „Industria creativă creşte cu paşi rapizi în Republica Moldova. Creşterea economică este de 11%, ceea ce este impresionant, în fiecare an. Şi include o gamă largă de servicii, de la publicitate, arhitectură, grafică, design”.

Proiectului PNUD/AdTrade s-a desfăşurat timp de un an şi a fost finanţat de guvernele Suediei şi Marii Britanii.
 
Similare
RECOMANDĂRI