Peste 80 de taximetrişti au fost verificaţi azi de Poliţie, ANTA şi Fisc. S-a lăsat cu amenzi şi plăcuţe ridicate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 80 de taximetrişti au fost verificaţi azi de Poliţie, ANTA şi Fisc. S-a lăsat cu amenzi şi plăcuţe ridicate

Zeci de taximetrişti au fost verificaţi astăzi de angajaţii Poliţiei Capitalei, INP, inspectorii Serviciului Fiscal de Stat şi ai ANTA. Acţiunile au avut drept  scop prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de exploatare a unităţilor de transport a pasagerilor.

Astfel, au fost verificaţi 85 de taximetrişti, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a truselor medicale şi a stingătoarelor.

Urmare a verificărilor desfăşurate, au fost depistate 34 încălcări de exploatare a automobilelor, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităţilor de transport neautorizate, conducerea mijlocului de transport fără a avea permisul de conducere asupra sa.

Au fost întocmite 22 procese-verbale cu privire la contravenţii şi au fost ridicate 7 plăcuţe de înmatriculare. Totodată,  au fost remise prescripţii către administraţiile companiilor de taxi. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 300 lei până la 600 lei, cu aplicarea punctelor de penalizare.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public să asigure buna funcţionare a unităţilor de transport, atenţionând că acţiuni de acest gen vor fi demarate permanent, în vederea sancţionării celor ce nu se conformează cerinţelor prevăzute de lege.

Similare
RECOMANDĂRI