Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste noapte, preţul la gaz metan comprimat a crescut cu 5 lei, la staţiile de alimentare auto

Se ţin lanţ majorările de preţ la carburanţi în Republica Moldova. Peste noapte, preţul la gaz metan comprimat a crescut cu 5 lei, la staţiile de alimentare auto. Reprezentanţii companiilor care vind gaz la pompă precizează că scumpirea are loc în urma creşterii preţului de achiziţie de pe pieţele internaţionale.

Valul de scumpiri în Republica Moldova continuă. După ce am asistat la majorări importante ale preţului la benzină şi motorină, a venit rândul şi gazului. La aceasta staţie de alimentare, un litru de gaz metan costă astăzi 17 lei şi 60 de bani, cu aproape 5 lei mai mult decât preţul anterior.

Scumpirea colosală peste noapte a venit ca un trăsnet mai ales pentru şoferii care circulă mult şi aleg alimentare cu gaz pentru eficienţa în consum. În această categorie fiind şi taximetriştii, care spun că au ajuns la limita disperării cu atâtea majorări la carburanţi.

„ Am auzit, am lucrat în tura de noapte şi acum am ieşit, dar băieţii m-au informat, sunt la curent. Ne afectează că ne ducem acasă practic pe 0. Planul e mare.”

„Nu am văzut, nu am ştiut că e 17, negativ ne uităm, dar nu avem încontro. Avem din ce alege? Nu, suntem nevoiţi aşa să lucrăm.”

Reprezentanţii companiei care este lider pe piaţă în vânzarea de gaze naturale comprimate pune scumpirea în seama majorării costului de achiziţie.

„Scumpirea vine pe fonul creşterii preţului pentru gazele importate şi este inevitabilă întrucât este vorba de acelaşi gaz venit prin conducte de la Gazprom, doar că este pompat în rezervoarele automobilelor sub formă comprimată, de unde şi denumirea de gaz natural comprimat.”

Se arată în comunicat companiei. Ultima scumpire a gazului metan a avut loc în noiembrie, 2021.
Similare
RECOMANDĂRI