Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Metalelor, apel către autorităţi: R. Moldova riscă să piardă miliarde de lei

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Metalelor, Valentin Eşanu, spune că Republica Moldova riscă să piardă miliarde de lei deoarece cei care ar fi implicaţi în dosarul MetalFeros încearcă, cu ajutorul Procuraturii, să scoată de sub sechestru anumite imobile. Este vorba de bunuri ce ar aparţine fostului director al "Metalferos", Alexei Ţâmbrovschi, dat în urmărire, dar şi ale lui Vladimir Plahotniuc şi Vladimir Andronachi. Valentin Eşanu cere autorităţilor să se sesizeze până nu e prea târziu. Reprezentanţii Procuraturii nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Potrivit lui Valentin Eşanu, preşedintele Asociaţiei Patronale a Metalelor, azi ar fi fost scos de sub sechestru hotelul de pe strada pietonală din Chişinău, ce aparţine fostului director de la Metalferos.

VALENTIN EŞANU, preşedintele Asociaţiei Patronale a Metalelor: „ Am primit o informaţije că procurorii împreună cu regimul Plahotniuc-Andronachi de urgenţă scot de sub sechestru toate bunurile din dosarul Metalferos. Rugămintea mea către instituţiile statului este să intervină de urgenţă, ca procuratura să nu poată scoate sechestrul de pe hotelul acesta, ca să nu fie vândut.”

Omul de afaceri mai spune că luni, 13 septembrie, vor fi scoase de sub sechestru şi alte bunuri ce ar aparţine lui Iurie Cecan, lui Vladimir Andronachi şi Vladimir Plahotniuc.

VALENTIN EŞANU, preşedintele Asociaţiei Patronale a Metalelor: „Rog guvernarea să se implice să nu permită grupării criminale care a furat miliarde de lei în ultimii 15 ani de la "Metalferos". Distribuiţi  acest filmuleţ ca să ajungă la SIS, Parlamentul, Preşedinţia, şi Comisia de securitate naţională să intervină de urgenţă. Dacă scot sechestrele, Republica Moldova are de pierdut miliarde de lei.”

Reprezentanţii Procuraturii nu ne-au răspuns la telefon pentru a da explicatii. Reamintim că, zilele trecute, şaisprezece suspecţi au fost puşi oficial sub învinuire în dosarul privind fraudarea Societăţii pe Acţiuni "Metalferos".

În ultimii 20 de ani, Metalferos a fost, în repetate rânduri, ţinta unor acuzaţii de corupţie. Presa de investigaţie scrie că Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puţin trei companii care au primit, direct sau indirect, zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acţiuni în care statul deţine pachetul majoritar.
Similare
RECOMANDĂRI