Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Video. Program de dezvoltare a afacerilor în nordul R. Moldova, sprijinit de Cehia

Un concurs de granturi în cadrul unui proiect de dezvoltare a afacerilor în Regiunea de Nord a Republicii Moldova a fost lansat ieri la Bălţi.

Concursul este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din Regiunea de Dezvoltare Nord şi este deschis până pe data de 25 noiembrie. „Prin intermediul activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului, dorim să susţinem mediul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. Concursul de granturi pe care îl lansăm la Bălţi este adresat membrilor asociaţiilor de business, incubatoarelor de afaceri şi IMM-urilor din nordul R. Moldova”, a specificat Silvia Bicenco, director de ţară la organizaţia People in Need Moldova.

La rândul său, Vitali Povonschi, directorul ADR Nord, a remarcat buna colaborare cu partenerii cehi, în urma căreia în regiune au fost implementate multe proiecte interesante şi utile.

În următoarea perioadă, potenţialii beneficiari vor fi instruiţi cum să participe în cadrul concursului de granturi. Un şir de sesiuni în acest sens vor fi organizate la Soroca, Bălţi şi Sângerei. Bugetul acestui concurs de granturi este de aproximativ o sută de mii de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2000 şi 5000 de euro.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” (2017-2019) este finanţat de Guvernul Cehiei, fiind implementat de organizaţia People in Need. „People in Need Moldova” (Oameni în impas) este un ONG din Cehia care oferă suport şi asistenţă pentru dezvoltare şi ajutor umanitar în peste 20 de state. Din anul 2000, organizaţia a implementat în Republica Moldova mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în regiunea transnistreană.

Programul este finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) şi Asociaţia obştească „Pro Cooperare Regională”, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI